arrow_drop_up arrow_drop_down

Huidtherapie

Uw huid op z'n best

Huidtherapie

De huidtherapeut is een paramedicus en volgt een vierjarige HBO-opleiding. De titel is wettelijk beschermd. De huidtherapeut levert zowel cosmedische als medische geïndiceerde (verzekerde) zorg en is opgeleid om uiteenlopende huidproblemen te herkennen en te behandelen. Je kan bij de huidtherapeut terecht o.a. voor: Pigmentverstoringen, acne, nazorg (huid)kanker, ouderdomswratten, ouderdomsvlekken, spider naevus, littekens, couperose, fibromen, huidvebetering, huidverjonging, verwijderen van verheven plekken. Behandelingen kunnen vergoed worden. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Intake gesprek

Een intake bestaat uit een gratis en vrijblijvend gesprek en een blik op de huid. We bespreken de (huid) klacht, oorzaak en verwachting van een eventuele behandeling. Na de verkregen informatie zal een persoonlijk behandelplan opgesteld worden. Dit is bij elk persoon afhankelijk van de klacht en het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te behalen. Het behandelplan is dus per persoon verschillend. 

Sinds 2012 is huidtherapie direct toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Mocht u wel in bezit zijn van een verwijsbrief van uw huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Neem deze dan mee naar het intake gesprek. 

Skinn Manager is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en staat geregistreerd bij de kwaliteitswet BIG. Dit is noodzakelijk als u gebruik maakt van behandelingen die (deels) vergoed kunnen worden vanuit de zorgverzekering. 

Behandelingen die vanuit de aanvullende verzekering vergoed kunnen worden zijn:

 • Acnetherapie in het gezicht
 • Camouflagetherapie in het gezicht 

Onze behandelingen in huidtherapie

Huidoneffenheden verwijderen met de Creopen

Micro-needling

Chemische peeling

Acnetherapie

Littekentherapie

Camouflage therapie met het merk Oxygenetix

(cosmetiche) Manuele lymfedrainageHuidoneffenheden

Met de CryoPen wordt gemakkelijk, snel en doeltreffend goedaardige huidoneffenheden verwijderd. De huideneffenheden wordt door de huidtherapeut verwijderd door middel van bevriezing. Door de penvorm wordt zeer nauwkeurig de huidoneffenheid aangestipt waarbij de overige huid intact blijft. Dat komt omdat de CryoPen met hoge druk blaast die, in tegenstelling tot de oude stikstofbehandeling, dieper kan behandelen.

De behandeling is van korte duur waardoor er een minimale pijnbeleving is. Verdoving is niet noodzakelijk.

Toepassing/indicatie van de CryoPen:

 • Ouderdomswratten
 • Goedaardige bloedvatgezwelletjes
 • Pigmentvlekken
 • Ouderdomswratten
 • Steelwratjes 
 • Wratten
 • Voetwratten

Na de behandeling:

Als de huidoneffenheden zijn aangestipt, zal het plekje donkerder van kleur worden en moet het plekje 24 uur droog blijven. Binnen enkele dagen vormt zich er een korstje. Gedurende deze periode moet u voorzichtig zijn met het aantrekken van kleding en het afdrogen van de huid. Daarnaast moet krabben aan het korstje voorkomen worden. De huid zal genezen zonder littekens. Huid beschermen met SPF-factor.

Behandelfrequentie:

Afhankelijk van de indicatie en grootte van het plekje zal de aantal behandelingen vastgesteld worden. Meestal zijn 1-2 behandelingen voldoende.

Micro-needling

Micro-needling is een veilige en effectieve behandeling voor een indrukwekkende verbetering van de huid. Het is een hygiënische, snelle en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt zonder de bovenste laag te beschadigen.

De werking van micro-needling

Door middel van 11 kleine naadjes, die door bijzondere slijping gemakkelijk in de huid glijden worden er kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. De kanaaltjes zijn niet zichtbaar, maar prikkelen de huid om het natuurlijke herstelproces te activeren. Hierdoor komen actieve en helende groeifactoren vrij in de huid, waardoor de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd wordt. Door de nauwkeurige werking kunnen zelfs gevoelige gebieden als rondom de ogen, lippen, en neus behandeld worden. De naalddiepte kan op persoonlijke behoefte worden ingesteld, waardoor de behandeling minder pijnlijk aanvoelt. In combinatie met actieve werkstoffen van Dermica Solutions, wordt de huid optimaal aan het werk gezet en is het resultaat van de behandeling langdurig zichtbaar.

Toepassing/indicatie:

 • Huidveroudering en verslapping
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Grove poriën en grove huidstructuur
 • (Acne)littekens
 • Striae en striemen
 • Kaalheid
 • Pigmentproblemen
 • Algehele huidverbetering

Deze behandeling kan ook in kuurverband, en geeft dan ook het mooiste resultaat. We bespreken dit graag met u.

Wangen VOOR

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Wangen NA

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Kraaienpootjes Voor

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Kraaienpootjes NA

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Chemische peeling

Een peeling dringt door middel van een zuur uw huid in en is in staat, in combinatie met andere ingrediënten, bepaalde huidfuncties te normaliseren. Hierdoor is het mogelijk verschillende huidproblemen te verbeteren met verschillende sterkte aan peelings.

Toepassing/indicatie:

 • Acne (en acne littekens) 
 • Pigment
 • Rosacea
 • Rimpels, fijne lijntjes
 • Grove huid structuur 
 • Algehele huidconditie 

Wat houdt een peeling behandeling in?

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Na het reinigen van het gelaat (bij acne na het ledigen van de poriën), wordt de peelingvloeistof aangebracht op de huid.       Als de inwerktijd van de peeling is verstreken (5-10minuten), wordt deze geneutraliseerd. Opbouw van peelingvloeistof is in deze behandeling zeer belangrijk.     Daarom beginnen we met een milde peeling en wordt opgebouwd naar een sterkere. 

Geadviseerd wordt om de huid voor te bereiden met thuisproducten die zuren bevatten.

Nazorg is nodig tijdens en na de peelingbehandelingen, van SPF tot voedende crèmes. 

De voor- en nazorg maatregelen worden uitgebreid besproken in het intakegesprek voorafgaande aan de behandeling. 

Acnetherapie

Acne is één van de meest voorkomende huidproblemen. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje binnen het talgkliersysteem, dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren, verhoogde talgproductie, bacteriën en ontstekingen. Er bestaan verschillende vormen van acne, maar alle vormen bevatten in meer of mindere mate de volgende kenmerken:

 • Vette, glimmende of juist droge, onzuivere huid
 • Zwarte mee-eters (blackheads comedonen)
 • Gesloten witte mee-eters onder de huid (white heads comedonen)
 • Rode ontstoken pukkels (papels)
 • Rode ontstoken pukkels met witte kop (pustels) 
 • Infiltraten, grote ontstekingen bijv. cysten 
 • Acne littekens
 • Pigmentafwijkingen 

Behandeling

De behandeling is erop gericht de acne zo efficiënt mogelijk onder controle te krijgen.                                                                                                          Dit kan door middel van verschillende behandelmogelijkheden zoals:

 • Dieptereinging 
 • Chemische peeling
 • Micro-needling 
 • Camouflagetherapie 

Tijdens het intakegesprek zal uitgebreid huidverzorging- en voedingsadvies geadviseerd worden. 

Vergoeding van de zorgverzekeraar is mogelijk. De behandelingen van acne worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis voor de voorwaarden. Bij enkele verzekeraars wordt voor acnetherapie een verwijzing van uw (huis)arts/specialist gevraagd.

Littekentherapie

Littekens zijn ontsierende en vaak gevoelige huidafwijkingen die ontstaan als de wond verstoord wordt. Een verstoring kan veroorzaakt worden door infecties, een algehele slechte conditie of een slechte doorbloeding van het gebied. Ook kan de huid teveel collageenweefsel aanmaken, er ontstaat dan een verdikt litteken. Een litteken kan ook ingetrokken zijn, of verkleefd zitten aan de onderliggende weefsels of onsierlijk (acne littekens).

De verschillende behandelmethoden:

 • Microneedling; met microneedling worden kleine perforaties in de huid gemaakt. Door prikkeling in het weefsel komen groei-en helende factoren vrij die zorgen van de aanmaak van collageen, elastine en bindweefsel. Het litteken wordt hierdoor soepeler en minder opvallend.
 • Littekenmassage; littekenmassage stimuleert de doorbloeding waardoor de huid soepeler wordt. De massagetechnieken zijn gericht op het verbeteren van de elasticiteit in het beschadigde weefsel van het litteken.
 • Advies op producten; om littekens optimaal te behandelen en om best mogelijk resultaat te krijgen is het belangrijk dat u thuis producten gebruikt op het litteken.
 • Camouflagetherapie
 • Peelings; pas als een litteken rustig is.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het litteken zelf, de voortgang en achterliggende factoren. Elke behandeling zorgt voor verbetering.        De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de methode.

Resultaat

Littekentherapie kan het weefsel versoepelen, mooier en egaler maken. Een litteken kan nooit geheel verdwijnen.

Vergoeding

In sommige gevallen kan littekentherapie (deels) vergoed worden. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Camouflage therapie

Last van acne, brandwonden, couperose, rosacea, littekens, pigmentstoornissen (melasma, epheliden, vitiligo, hyper- en hypopigmentatie) of wijnvlekken (naevus flammeus)?   Deze aandoeningen kunnen minder zichtbaar gemaakt worden door speciale producten. 

Het is een behandeling waarbij geen genezing zal plaatsvinden.

Allereerst zal er een intakegesprek plaatsvinden. Hierin zal besproken worden wat de klacht is en zo nodig de huid bekeken worden of camouflage therapie een geschikte methode is. 

Tijdens de volgende afspraak zal samen met de huidtherapeut een kleur gezocht worden die past bij de huidskleur en waar jezelf tevreden mee bent. Door het grote aanbod aan kleuren is het vrijwel altijd mogelijk om een onopvallende camouflage aan te brengen. Daarbij is de juiste techniek van aanbrengen van belang. Dit kan nog een keer geoefend worden in de tweede afspraak. 

Oxygenetix

Wij werken met veel plezier met het merk ‘Oxygenetix’, vanwege zijn veelzijdigheid. 

Oxygenetix is ontwikkeld door plastisch chirurgen, dermatologen en wetenschappers en hebben een formule ontwikkeld waarbij de huid geademd blijft. Het is de enige foundation die essentiële zuurstof aantrekt en de zuurstoftoename in de huid verhoogt. Poriën verstoppen zich niet en bevordert huidherstel na een intensieve huidbehandeling. 

Huidverbetering - Oxygenetix als anti-aging therapie.                                                                                                                                                                       Het is een product dat rijk is aan exclusieve ingrediënten tegen huidveroudering en versterkt de werking van uw anti-aging verzorging. 

Huidbescherming – oxygenetix als post-treatment                                                                                                                                                         Oxygenetix kan direct na een huidbehandeling aangebracht worden, zoals na een chemische peeling, micro-needling, IPL of laser ontharing. Het bevordert herstel van een beschadigde huid door middel van Ceravitae. Ceravitae zorgt voor een constante toevoer van zuurstof waardoor de productie van collageen en elastine in de huidcellen wordt gestimuleerd. 

Acne control foundation                                                                                                                                                                                                         Dezelfde oxygenetix foundation maar met 2% salicylzuur, wat werkt op een vermindering van ontstekingen en mee-eters. 

Oxygenetix foundation 

Acne control foundation 

KENMERKEN & VOORDELEN:

 • Verbergt en camoufleert huidonvolkomenheden terwijl het de genezing stimuleert

 • Ceravitae Complex ondersteunt huidcellen en bevordert de vorming van collageen en bindweefsel

 • Perfecte dekking voor rosacea, roodheid, acne, psoriasis, eczeem, vitiligo en andere vlekjes

 • Vitamine E bevordert de genezing van de huid

 • Aloë Vera barbadensis kalmeert en verzacht de huid terwijl het genezing ondersteunt

 • Een ademend mesh-netwerk hecht zachtjes aan de huid en bevordert de zuurstofopname

 • Veeg niet door zweet of vocht

 • Water- en overdrachtbestendig (zwem tot 90 minuten)

 • SPF 30 UVA / UVB-bescherming

 • Blijft de hele dag zitten - hoeft niet opnieuw te worden aangebracht

 • Niet-irriterend en niet-comedogeen

 • Hypoallergeen


KENMERKEN & VOORDELEN:

 • Ingekapseld salicylzuur van 2% wordt uren lang gelijkmatig afgegeven aan de huid 

 • Maximale werking van acne-controle verwijdert oneffenheden en vlekken snel

 • Aloë vera barbadensis en vitamine E kalmeren, beschermen en koelen de huid

 • Gepatenteerde, ademende triple-silica Aloë Vera barbadensis-gelmatrix

 •Zuiverend, zal poriën niet verstoppen (niet-comedogeen)

 • Geeft niet af bij transpiratie of vocht

 • SPF 30 UVA / UVB-bescherming

 • Ontstekingsremmend en antimicrobieel

 • Behandeld en verbergt oneffenheden

 • Geen toegevoegd water; olievrij en zonder parabenen

 • Hypo-allergeen

 • Geen kunstmatige kleur- of geurstoffen

 • Niet-irriterende tot gevoelige huid

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de producten van camouflage therapie uit de aanvullende verzekering. Bekijk uw polis op hoe veel u recht heeft.

(cosmetische) Manuele lymfedrainage

Een manuele Lymfe Drainage (MLD) behandeling is aan te bevelen vlak voor en na een ooglidcorrectie, cosmetische ingrepen en oedeem. Voor de ingreep, om de lymfestroom goed op gang te brengen, en direct na de ingreep omdat de huid en het daar onder gelegen weefsel, die operatief behandeld zijn, beschadigd zijn.Het lichaam vormt als reactie hierop oedeem (vochtopeenhoping). Dit overtollige oedeem kan door toepassing van MLD verminderd worden. Waardoor het genezingsproces positief wordt beïnvloed.

Huidverzorgingsadvies 

Naast een intake gesprek, kan ook gekozen worden voor advies over huidverzorgingsproducten. Voor huidverbetering is het essentieel om juiste producten te gebruiken om resultaat te behalen. Soms is het erg lastig om juiste producten te kiezen. Want weet je eigenlijk wel wat voor huidtype je hebt?

Als eerste wordt er besproken welke producten op dit moment gebruikt worden, waar de klachten liggen en wat je zou willen verbeteren in deze dagelijkse routine. Daarna wordt er een huidanalyse afgenomen en besproken waar de verbeterpunten liggen. Het aanpakken van onzuiverheden of het tegen gaan van veroudering kunnen doelen zijn in huidverzorging. 

Een belangrijk aspect in huidverzorging is je huid beschermen tegen ultraviolet licht door middel van een zonnebrandcrèmes. We onderscheiden twee types zonnebrandcremes, namelijk:

 • Chemische filters trekt in de huid en houden op deze manier de UV-straling tegen. 
 • Fysische (minerale) filters legt als ware een laagje op de huid, waardoor de UV-straling het licht terug kaatst. Daarom wordt dit als effectiever gezien dan de chemische filters, maar hebben als nadeel dat het een wit laagje op de huid kan afgeven. 

De kosten van het huidverzorgingsadvies zijn €18,50. Als een product wordt aangeschaft wordt dit verrekend.