Behandeling huidtherapie

Acnetherapie

Acnetherapie is een behandeling om acne aan te pakken. Het doel is het onder controle krijgen van acne en de schade van acne op de huid te herstellen. Denk aan vlekjes, roodheden en littekens.


Hoe ziet een acne behandeling eruit?

Bij een acne behandeling wordt als eerste de huid gereinigd met een milde reiniging, waardoor de huid schoon is van talg, vuil en dode huidcellen. Vervolgens verwijderen wij op gecontroleerde wijze de mee-eters en prikken we de puistjes in met een dunne naald, waarna wij het opgehoopte talg voorzichtig naar buiten drukken. Nadat alles kundig verwijderd is, brengen wij als het nodig is en peeling of een masker aan. Vervolgens sluiten wij de behandeling af met een serum, een crème specifiek voor acne en een SPF om de huid tegen de zon te beschermen.


Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zien. In de meeste gevallen verdwijnt dit met een paar uurtjes en indien gewenst kan er ook gebruik worden gemaakt van camouflage.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Als de roodheid van de behandeling is verdwenen, merk je direct dat de huid rustiger en gladder geworden is. Bij herhaling van behandelingen zullen de hoeveelheid puistjes en mee-eters afnemen en zal de huid egaler worden. De uitbraken worden steeds meer beperkt. De ervaring is dat je met de verbetering van acne beter in je vel gaat zitten en het een positief effect heeft op je zelfvertrouwen.


Aantal benodigde behandelingen

Het aantal benodigde behandelingen is niet altijd exact aan te geven. Verbetering van de acne kan snel zichtbaar zijn, maar het kan ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van acne en de beïnvloedende factoren. In het begin van het behandeltraject zullen we intensiever behandelen. Het kan zijn dat het het beste is om elke twee weken een behandeling te ondergaan. Als de acne niet meer actief is, is het raadzaam om over te stappen naar onderhoudsbehandelingen. Dit is meestal om de vier weken.


Acne behandelen we samen 

De strijdt tegen acne gaat niet alleen door het ondergaan van behandelingen. Je boekt sneller resultaat door je huid thuis op de juiste manier te verzorgen. Door een effectieve huidverzorgingsroutine voorkom je ook sneller nieuwe uitbraken. Deze routine zullen wij vooraf met je bespreken en tijdens de behandelingen mee begeleiden.


Vergoeding
Wij zijn aangesloten bij de NVH en zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Hierdoor wordt in veel gevallen de acne behandeling (deels) vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van de polis.