Behandeling huidtherapie

Cryotherapie

Bij cryotherapie door middel van de cryopen kunnen wij goedaardige oneffenheden bevriezen. De pen bevat vloeibare stikstof. We kunnen zeer nauwkeurig behandelen, zodat er geen omliggende huid geraakt wordt. De behandeling vindt zonder verdoving plaats.


Cryotherapie kan ingezet worden bij:

- Ouderdomswratten (verruca seborrhoica)

- Steelwratjes (fibromen)

- Ouderdomsvlekken (lentigosolaris)

- Pigmentvlekken

- Kleine verhevenheden op de huid, zoals verhoornde bultjes


Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de behandeling wordt de vloeibare stikstof vanaf een paar millimeter afstand loodrecht op het te behandelen plekje gespoten. Dit duurt maar een aantal seconden. Bij op de huid liggende leasies zal dit een tweede keer nodig zijn. Dit om alle cellen in een verdikking van het weefsel te vernietigen. Tijdens het behandelen voel je de kou van de stikstof, wat ervaren kan worden als een licht schrijnend gevoel.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kunnen de behandelde plekjes wat rood zien en behandeld pigment kleurt donkerder. Het is noodzakelijk om de behandelde plekjes 24 uur droog te houden voor een optimaal resultaat. Enkele dagen na de behandeling wordt door het lichaam een korstje gevormd. Het is belangrijk dat je niet aan het korstje krabt voor een mooie wondgenezing. Binnen twee weken valt het korstje er af en verschijnt nieuwe, gezonde huid die in het begin nog roze van kleur is. In de loop van tijd kleurt de huid bij. Bescherm de huid met zonnebrandcrème met minimaal factor 30.


Aantal benodigde behandelingen

Afhankelijk van de grootte van de indicaties is te zeggen hoe vaak er behandeld moet worden. Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen nodig met een tussenfrequentie van 3 – 4 weken.

nullnull