Behandeling huidtherapie

Elektrische epilatie

Een behandelmethode voor ongewenste haargroei in het gezicht, met name geschikt voor blonde, (stugge) grijze en rode haren. Elektrische epilatie wordt veelal toegepast indien IPL ontharen niet mogelijk is, bijvoorbeeld als de haren niet genoeg pigment bevatten.


Hoe ziet de behandeling eruit?

Er wordt gestart met het desinfecteren van het te behandelen huidgebied. Vervolgens wordt een minuscuul naaldje langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Het naaldje geeft warmte af en daardoor wordt het haarzakje vernietigd. Het haartje laat los en kan meteen verwijderd worden. De warmte in de huid kan je ervaren als een prikje.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid rood zien en voelt warm aan. Ook kun je wat vochtbultjes (peri folliculair oedeem) zien op de huid. Dit is niet ernstig en trekt vanzelf weg. Je kunt je dagelijkse bezigheden gewoon hervatten.


Aantal benodigde behandelingen

Het is vooraf lastig te bepalen hoeveel behandelingen er exact nodig zijn voor een optimaal resultaat. Na een aantal behandelingen ervaar je dat er minder haargroei is en het langer duurt voordat de haren terugkomen. Elektrische epilatie is een langdurig proces dat ook een beetje geduld vraagt.


Vergoeding
Wij zijn aangesloten bij de NVH en zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Hierdoor wordt in veel gevallen de behandeling met elektrische epilatie in het gezicht (deels) vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van de polis.