Ken jij de huidaandoening Rosacea?
25 februari 2022 
2 min. leestijd

Ken jij de huidaandoening Rosacea?

Ken jij de huidaandoening Rosacea?

 

Het is een huidprobleem wat nog erg onderbelicht is, maar vaak bij het vertellen van de symptomen herkennen mensen het. De klachten kunnen vervelend zijn en je kan er veel last van hebben!

Mensen met rosacea herkennen hun huid met veel roodheid in het gezicht. Blozend, vurige gezicht waar mogelijk ook kleine bloedvaatjes te zien zijn (wat couperose heet) met bultjes en puistjes en een erg gevoelige/pijnlijke huid. Kan je je voorstellen dat dit in het dagelijks leven erg vervelend is? 

Rosacea komt het meeste voor bij mensen tussen de 20 en 60 jaar en over het algemeen bij lichte huidtypes. Het is een chronische huidaandoening, wat betekent dat het huidprobleem niet weg gaat, maar de symptomen wel goed behandelbaar zijn en onder controle kunnen krijgen.

Het behandelen van rosacea doen wij door middel van peelingbehandelingen, IPL, camouflage en huidverzorgingsadviezen. Tijdens een intake gesprek wordt de huid beoordeeld en maken we hierop een behandelplan. Dit kan dus bestaan uit de verschillende behandelingen die hierboven vernoemd staan.  

Ken jij iemand met rosacea die wij misschien kunnen helpen om het onder controle te krijgen? Wacht dan niet te lang, want hoe eerder je erbij mee bent, hoe beter het resultaat is.

Review Ben:

Ben"Ergens in december 2018 kreeg ik een paar blaasjes op mijn gezicht, ik naar de huisarts en ik kreeg een cortisone zalfje waarmee het volgens hem zo gedaan was. Echter het werden er meer en binnen mum van tijd zat mijn gehele gezicht onder. In die periode was mijn suikerspiegel stijgende, wat denk ik ook een nadelige invloed had op mijn herstel.

Vervolgens werd ik doorverwezen naar een dermatoloog en kreeg ik een anti biotica kuur voorgeschreven van drie maanden en mocht ik alleen water en zeep gebruiken. Binnen een paar dagen hingen de vellen aan mijn gezicht, het zag er ongezond en ranzig uit, als ik in de spiegel keek veranderde die spontaan in matglas.

Na de kuur kreeg ik een zalfje, deze hielp aanvankelijk, maar na enige tijd kwam de roodheid en de pukkels weer met drie dubbele snelheid terug. Een van de bijwerkingen van het zalfje was dat dit haarvat ontsteking kon veroorzaken, dat kreeg ik dus op beide armen en in mijn hals. Wederom kreeg ik een anti biotica kuur, maar van het resultaat werd ik wederom verdrietig en heb de samenwerking met de dermatoloog stopgezet.

Zo kwam ik bij Skinn Manager terecht en na een eerste intake was ik met Jolien een behandeling overeengekomen. Zij raadde mij aan om te starten met de Lira producten, eerst cleanen en dan twee maal daags de BIO Hydra C Serum op mijn gezicht aanbrengen. Het resultaat was ronduit verbluffend, na enkele dagen voelde mijn huid al beter aan en na een maand zag mijn huid er een stuk beter aan. De behandeling bestond uit een chemische peeling van de huid van mijn gezicht, dit gebeurde maandelijks voor het eerste jaar, het tweede jaar was om de twee maanden en momenteel kan ik met een behandeling om de drie maanden er goed tegen. Ik gebruik nog wel de Lira producten, maar heb er veel minder van nodig dan in het begin van de behandeling, omdat mijn huid zodanig is hersteld dat hij weer soepel en vettig aanvoelt.

Ik ben ongelofelijk blij dat ik bij Skinn Manager terecht ben gekomen want zonder de goede zorgen van Jolien had ik er nu niet zo bijgezeten als nu. Drie jaar geleden schrokken mensen als ze me zagen, nu reageert bijna niemand meer. Iedereen in mijn directe omgeving is ook enthousiast over het resultaat van de behandeling.

Ik zeg, Chapeau Skinn Manager”

Reactie plaatsen