Behandeling huidtherapie

Micro-needling

Micro-needling is een veilige en effectieve behandeling voor huidverbetering bij veel verschillende indicaties.


De werking van micro-needling

Door middel van zeer fijne naaldjes, die gemakkelijk de huid in glijden wordt de huid gecontroleerd beschadigd. De beschadiging kun je vergelijken met een schaafwondje. Het lichaam gaat dit wondje herstellen (zelf herstellend vermogen) door groeifactoren te stimuleren, waardoor de aanmaak van elastine en collageen wordt gestimuleerd. De aanmaak van de nieuw groeifactoren geven meer stevigheid en soepelheid aan je huid, de huidstructuur wordt fijner en de huid wordt egaler van kleur.


Micro-needling wordt ingezet bij:

- Acnelittekens

- Littekens

- Pigment

- Grove poriën

- Rimpels en fijne lijntjes

- Huidveroudering en -verslapping

- Algehele huidverbetering

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Er wordt gestart met het schoonmaken van de huid door middel van een dubbele reiniging. Vervolgens wordt er een speciaal serum op de huid aangebracht. Zo kan dit serum door de micro-needling goed opgenomen worden. De micro-needling wordt op de huid aangebracht en bewerkt de huid in diverse banen. Tijdens deze beweging zullen de zeer dunne en steriele naaldjes op en neer bewegen. De naalddiepte wordt afhankelijk van de indicatie ingesteld. De behandeling kan wat gevoelig zijn.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet de huid er direct roodgekleurd uit. Dit kan van enkele uren tot een paar dagen zichtbaar zijn. De huid zal na de behandeling wat warm en gevoelig aanvoelen. Na een intensieve behandeling kunnen kleine puntbloedingen ontstaan. Deze zijn niet ernstig en het trekt vanzelf weer weg. Ook kan de huid wat trekkerig aanvoelen en kan er schilfering ontstaan.


Nazorg en adviezen

- Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan UV-straling of zonnebank

- Bescherm de huid minimaal 4 weken na de behandeling tegen de zon. Dit kan door middel van een zonnebrandcrème met minimaal factor 30

- Niet trekken aan de schilfers

- Roken vertraagd de genezing van de huid en daarom duurt het langer voordat de huid volledig hersteld is

- Maak gebruik van de door ons geadviseerde thuisproducten om het optimale behandelresultaat te behalen

 

Kuurverband

Om het maximale uit het resultaat te halen, wordt geadviseerd om de behandeling te herhalen. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. De behandelfrequentie is om de vier weken.