Behandeling huidtherapie

Peelings

Afhankelijk van verschillende indicaties kunnen we de behandeling van peelings inzetten om de huid te verbeteren. Er bestaan verschillende soorten peelings en sterkte van peelings. Elke peeling heeft zijn specifieke doel om huidproblematiek te verminderen.


Peelings worden ingezet bij:

- Acne

- Acnelittekens

- Rosacea

- Anti-aging

- Pigment

- Droge huid

- Grove poriën


Is een peeling geschikt voor mijn huid?

Ja! Voor elke huid is er een geschikte peeling. We hebben lichtere en sterkere peelings. Hoe sterker de peeling, hoe meer effect de peeling geeft. Welke peeling geschikt is voor jouw huid, hangt af van je huidconditie, huidtype en huidklacht.


Hoe ziet een peeling behandeling eruit?

Voorbereiding:

Voordat we starten met de behandeling, vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens deze intake vertellen we je alles over de behandeling en adviseren we je met welke producten je je huid kunt voorbereiden op de behandeling.

Vaak is een huid niet gewend om met zo’n hoge concentratie werkstoffen en zuren behandeld te worden. Je huid kan een ‘schrikreactie’ krijgen als je de huid niet voorbereid. Met name bij de toepassing van sterke peelings is een goede voorbereiding een must.

De behandeling:

Er wordt gestart met het schoonmaken van de huid door middel van een dubbele reiniging en wordt de huid ontvet met een speciale primer. De peelingvloeistof, aangesloten op het huidtype en behandeldoel, wordt aangebracht. Afhankelijk van de peeling en je huid kun je een prikkeling of een branderig gevoel ervaren. Wanneer de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze indien nodig verwijderd en geneutraliseerd. Ter afsluiting worden er naverzorgingsproducten en een zonnebrandcrème aangebracht.

Na de behandeling:

De huid kan na de behandeling er rood uit zien. Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Hoe sterker de peeling, hoe meer schilfering er ontstaat. Vaak begint het schilferen rond de mond, de kin en de wangen. Voorhoofd en hals vervellen vaak als laatste. De schilfering treedt op, omdat oude huidcellen loslaten om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Ook kan de huid trekkerig aanvoelen en op plaatsen waar pigment zit donkerder gaan kleuren. Deze reactie is binnen 10 dagen verdwenen.


Nazorg en adviezen:

- Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan UV-straling of zonnebank

- Bescherm de huid minimaal 4 weken na de behandeling tegen de zon. Dit kan door middel van een zonnebrandcrème met minimaal factor 30

- Niet trekken aan de schilfers

- Roken vertraagd de genezing van de huid en daarom duurt het langer voordat de huid volledig hersteld is

- Maak gebruik van de door ons geadviseerde thuisproducten om het optimale behandelresultaat te behalen


Resultaat peelings bij pigmentatie:

null