Behandeling huidtherapie

Vaat- en pigmentlaser

Dankzij de Elvii 532 VP Diode laser kunnen we gemakkelijk vaat- en pigmentproblemen aanpakken. Denk aan kleine gesprongen bloedvaatjes of ouderdomsvlekken. Die kun je camoufleren met make-up, maar als je op zoek bent naar een definitieve oplossing is de vaat- en pigmentlaser een goede optie.


Vaat- en pigmentlaser kan ingezet worden bij:                                        

 - Couperose

- Rosacea

- Spider naevi (spinnenweb bloedvatverwijding)

- Senilis angioma (aardbeienvlekjes)

- Pigmentvlekken

- Ouderdomsvlekken/wratten

- Steelwratjes

- Xanthelasma


Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling moet je minimaal vier weken uit de zon blijven met het te behandelde gebied. Maak gebruik van een SPF met minimaal factor 30. Dit is belangrijk omdat de behandeling niet plaats mag vinden op een zongebruinde huid. Dit geldt ook voor het gebruik van zelfbruiner of spray tan. Roken kan de wondgenezing verminderen, omdat roken de bloedvaatjes vernauwd. Stop dus vier tot zes weken voor de behandeling met roken of probeer in ieder geval te minderen. Verder wordt geadviseerd om vijf tot zeven dagen voorafgaand aan de behandeling te stoppen met peelende thuisproducten.


Hoe ziet de behandeling eruit?

Het behandelde gebied wordt met alcohol afgenomen, zodat de huid vetvrij is en de laser de indicatie goed kan zien. Er wordt een brilletje op de ogen geplaatst, omdat de laserstraal een felle flits laat zien. Vervolgens worden de indicaties behandeld door de huidtherapeut. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de kleur van het vaatje, plekje of pigment en wordt vervolgens omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de vaatjes en/of plekjes en/of te veel aan pigment worden vernietigd en opgeruimd door het lichaam. De verkleuring wordt steeds lichter of verdwijnt in z'n geheel. Dankzij het speciale laserpennetje, dat een puntje van één millimeter heeft kan er heel precies gewerkt worden. De behandeling is niet pijnlijk, misschien wat gevoelig. De laserpulsen worden vaak ervaren als warme prikjes of het schieten van een elastiekje tegen je huid.


Na de behandeling

Bij het behandelen van vaatjes kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot dagen. Na de behandeling van pigment kleurt het plekje en/of vlekje wat donkerder. Er ontstaat een klein korstje en dat valt er na ongeveer één week van de huid af.


Nazorg en adviezen

- Om het resultaat van de behandeling zo effectief mogelijk te laten verlopen wordt geadviseerd om binnen 24 uur na de behandeling geen alcohol te drinken, niet heet te douchen of gebruik te maken van een sauna.

- Breng de eerste 24 uur na de behandeling geen afsluitende crèmes aan, dit zodat de warmte uit de huid kan.

- Zeven dagen na de behandeling de huid niet scrubben of peelen

- Bescherm de huid na de behandeling dagelijks met een SPF, minimaal factor 30


Aantal benodigde behandelingen

Voor een mooi en egaal resultaat zijn er gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig met een behandelfrequentie van 4 – 6 weken.