Behandeling huidverzorging

Waxen

Ongewenste haargroei kunnen we behandelen met IPL ontharing, maar waxen is ook een mogelijkheid om de haren te verwijderen. Waxen, ook wel harsen genoemd, is een methode waarbij het haar met wortel en al wordt verwijderd. Bij waxing blijven de haren gemiddeld 3 tot 5 weken lang weg en kan je genieten van een zachte gladde huid. Langzaam komt het terug en de haren zijn een stuk zachter dan na bijvoorbeeld scheren.

Wij maken gebruik van filmwax en/of hars dat verwijdert wordt met een strip.


Brazilian Wax

De Brazilian Wax is inmiddels uitgegroeid tot een populaire behandeling. 85% van de jonge vrouwen beschouwen het ontharen van de bikinilijn en intieme delen als iets vanzelfsprekends. Bij de Brazilian Wax wordt alle schaamhaar van de schaamstreek verwijderd (full wax) of tot een streepje/driehoekje gewaxt.

No double dipping: bij ons wordt de spatel waarmee de wax wordt aangebracht nooit een tweede keer in de wax gedoopt. We werken met handschoenen aan en garanderen dat alles wat met het lichaam in aanraking komt, schoon is.


Wat je zelf moet doen voor de eerste afspraak:

Neem als je heel gevoelig bent 30 minuten voor de behandeling een paracetamol. Vooraf aan de eerste Brazilian Wax behandeling mag je de haren 2 weken niet scheren.


Wel doen

- Wax met regelmaat voor een optimaal resultaat. Kom afhankelijk van jouw haargroei binnen 3 tot 6 weken na je vorige afspraak terug; het haar moet dan ten minste 2 mm lang zijn.

- Scrub vanaf 4 dagen na de behandeling de huid 3 keer per week om de huid zacht en glad te houden en ingroeiende haren te voorkomen.

Niet doen

De eerste 24 uur na het waxen:

- Neem geen heet bad of hete douche.

- Ga niet naar de sauna.

- Blijf uit het zwembad en uit de zee en de zon.

- Draag geen strakke of niet-ademende kleding.

- Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid.

- Gebruik geen bruinende crèmes of crèmes met vettige oliën.

- Gebruik geen producten die AlphaHydroxyZuren(AHA) bevatten. Die kunnen gevoeligheid en irritatie veroorzaken.

- Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers enz. als die niet brandschoon zijn; lege follikels (haarzakjes) zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën. Gewoon zoveel mogelijk afblijven!

En daarna:

- 3 dagen niet scrubben na het waxen.

- Maak geen afspraak vlak voor of tijdens je menstruatie als je dan extra gevoelig bent.

- Scheer je haar nooit tussen je waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus!

- Na 24 uur mag je weer in de zon, gebruik wel een goed zonneproduct met een hoge beschermingsfactor.


Zie het totale aanbod van waxen bij “tarieven”.