Brazilian Waxing
08 september 2020 
2 min. leestijd

Brazilian Waxing

Sinds korte tijd zijn wij begonnen met Brazilian Waxing.
Een waxbehandeling waarbij we de haren op de intieme zone verwijderen met een filmwax.

Vaak krijg ik de vraag ‘’doet het pijn?’’ tsja, ik ken geen vrouwen die het als favoriete behandeling zien, maar zoveel pijn dat er gegil, geschreeuw en benen de lucht in vliegen, dat zeker niet!  Het is al een stuk minder pijnlijk als je zelf rustig blijft en probeert ontspannen te liggen. We beginnen de behandeling altijd met een uitleg over de behandeling en een klein praatje. Zo kan je jezelf even voorbereiden en voel je je meestal al een stuk minder opgelaten. Maar wat gebeurt er nou precies tijdens zo’n wax behandeling?

We beginnen altijd met het uitleggen van alles wat we precies gaan doen, we beginnen met het grondig reinigen van de huid met een pre-wax en het aanbrengen van een pre-wax olie.
Deze pre-wax olie zorgt ervoor dat de wax zich alleen hecht aan de haartjes en niet aan de huid waardoor het al een stuk minder pijnlijk wordt. Dan brengen we de wax aan met een spatel, na iedere keer aanbrengen gaat de spatel weg en pakken we een nieuwe spatel. We beginnen altijd aan de buitenkanten van de venusheuvel, mocht je dat besluiten toch niet de full brazilian wax te willen ondergaan dan ga je in ieder geval netjes de deur uit.

Wat moet je wel en wat moet je niet door voor je behandeling?
Om te laten waxen moeten er natuurlijk wel haartjes staan, het spreekt dus voor zich dat er voor de behandeling minimaal 12 dagen niet geschoren mag worden. Scheer je korter op de behandeling kan het zo zijn dat niet alle haartjes mee gewaxt worden omdat ze nog te kort zijn, dan blijf je dus met haartjes zitten en dat is niet fijn!
Je kan maximaal twee keer per week de huid licht scrubben, hierdoor komen de haartjes makkelijker mee tijdens het waxen en heb je veel minder kans op ingegroeide haren.

Wat je na het waxen even niet moet doen
tot 24 uur na het waxen is het verstandig om niet naar de sauna of een zwembad te gaan, je huid is nog erg gevoelig en raakt hierdoor snel geïrriteerd. Ook zonnen of onder de zonnebank wordt de eerste 48 uur afgeraden, de huid verbrand na het waxen veel sneller! Even mee wachten dus.

Nog een paar handige tips:
• Draag katoen ondergoed voor en na een waxbeurt, dit is het zachtst voor de huid.
• Scheer je haren tussen je afspraken door niet. De haren worden door scheren stug en hard   terwijl je door waxen juist zachte fijnere haren krijgt.
• Ben je heel gevoelig? Dat kan het helpen om een uur voor de behandeling een paracetamol in te nemen.

En last but not least vertrouw op je wax specialist en probeer lekker relaxt te blijven.
Wij houden van een praatje tussen door en stellen je graag helemaal op je gemak!

Zie ik je snel voor een wax afspraak? Je zult na de eerste keer de voordelen ervaren niets anders meer willen!

Tot snel! Lisanne

Reactie plaatsen