Huidproblemen

Overbeharing

 Overbeharing

Overbeharing kan zowel in het gezicht als op het lichaam als zeer ongewenst worden ervaren.


Er zijn twee verschillende vormen van overbeharing, namelijk:

- Hypertichose

- Hirsutisme

Hypertrichose zorgt voor overmatige haargroei op plaatsen waar normaal gesproken slechts lichte beharing groeit. Bijvoorbeeld op de armen, benen, buik, rug en in het gezicht. Het kan gaan om stugge haren maar ook om haren die langer van lengte zijn dan gemiddeld. Deze huidaandoening komt zowel voor bij mannen als vrouwen. De exacte oorzaak is (nog) niet bekend.

Hirsutisme zorgt bij vrouwen voor een beharingspatroon wat typisch mannelijk is. Het gaat om dikke, donkere stugge haren op plekken waar normaal gesproken alleen bij mannen beharing groeit, bijvoorbeeld in de snor- en baardstreek, borst, rug en bovenbenen. De precieze oorzaak van hirsutisme is (nog) niet bekend, maar de verwachting is dat hormonale factoren van belang zijn bij het ontwikkelen van deze huidaandoening.


PCOS (polycystisch-ovariumsyndroom) is een hormoonstoornis die zorgt voor een verhoogde aanmaak van mannelijke hormonen. Hierdoor kan overbeharing volgens een mannelijk patroon ontstaan. In dit geval is het raadzaam eerst bij je huisarts langs te gaan voor eventueel verder onderzoek.

De behandeling is erop gericht om overbeharing te verminderen of weg te halen.


Dit kan door middel van de volgende behandelmogelijkheden:

- IPL

- Elektrische epilatie

- Dermaplanning

- Waxen


Heb je last van overbeharing of klachten die erop lijken? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek en bespreek je klachten met de huidtherapeut.


Vergoeding
Wij zijn aangesloten bij de NVH en zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Hierdoor wordt in veel gevallen de behandeling van overbeharing (deels) vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van de polis.

Behandelingen

Intakegesprek

 30 minuten

Een intake bestaat uit een gratis en vrijblijvend gesprek en een analyse van de huid

IPL

Tijd afhankelijk van behandelzone

IPL is een zeer effectieve methode voor het verwijderen van ongewenst haar

Elektrische epilatie

30 minuten

Een behandelmethode voor ongewenste haargroei in het gezicht, met name geschikt voor blonde, (stugge) grijze en rode haren

Dermaplaning

60 minuten

Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje om haargroei in het gezicht te verwijderen

Waxen

Tijd afhankelijk van behandelzone

Waxen is een tijdelijke methode die het haar met wortel en al verwijderd